آشنایی با فرمت فایل های لوگو و جایگاه هریک برای طراحان گرافیک بسیار حائز اهمیت است. وقتی صحبت از لوگوها می شود، داشتن فایل مناسب برای استفاده برای یک هدف خاص، از کارت ویزیت گرفته تا عکس روی جلد فیس بوک و تی شرت مهم است. رایج ترین فرمت های فایل لوگو عبارتند از:
یک فایل را می توان با پسوند آن شناسایی کرد: logo.png، logo.eps و غیره. در اینجا راهنمای دقیقی برای آشنایی با فرمت فایل های لوگو ، اینکه هر یک از این فرمتهای فایل چیست، برای چه چیزی از آنها استفاده کنیم و چگونه آنها را باز کنیم، آورده شده است.
فهرست مطالب
به طور خلاصه، فرمت فایل تصویری نحوه ذخیره و نمایش یک تصویر دیجیتال است. داده های یک تصویر ذخیره می شود تا روی صفحه نمایش داده شود یا چاپ شود. این از طریق فرآیند شطرنجی به دست می آید. در حالت ایده آل، یک تصویر شبکه ای از پیکسل ها است و به هر پیکسل یک مقدار (بیتی) اختصاص می یابد.
مکانیسم مورد استفاده برای ذخیره و شطرنجی یک تصویر می تواند با استانداردهای مختلف متفاوت باشد. این همان چیزی است که هر فرمت تصویری را منحصر به فرد می کند. غالباً، فرمتها از تکنیکهای فشرده یا غیر فشرده پیروی میکنند.
اگرچه، برخی از فرمتهای تصویر به بردارها نیز اختصاص داده شدهاند. برخی از فرمت های تصویری که معمولاً مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از JPEG، BMP، GIF، PNG، PSD و TIFF. به غیر از آنها، انواع فرمت های دیگر نیز می تواند وجود داشته باشد.
سه نوع اصلی فایل هنری وجود دارد که یک طراح از آن استفاده خواهد کرد.
این نوع فایل عمدتاً از eps یا پست اسکریپت محصور شده استفاده می کند. eps یک فرمت فایل قدیمی است که برای پشتیبانی از اطلاعات برداری و شطرنجی در سراسر پلتفرم ها ایجاد شده است. از آنجایی که نسبتا قدیمی هستند، می توانند توسط هر برنامه طراحی حرفه ای که فکرش را بکنید خوانده شوند. میتوانید فایلهای eps لایهای را به jpg یا png برای وب تبدیل و مسطح کنید. یک pdf برای وب یا چاپ. یا یک فایل tif برای تولید با کیفیت بالا.
فایل های ai مخصوص Adobe Illustrator هستند. اینها همچنین وابسته به نسخه هستند، به این معنی که یک فایل دارای ویژگی ها و قابلیت هایی نسبت به نسخه ایلاستریتور است که در آن ایجاد شده است. به همین دلیل است که گاهی اوقات یک پنجره پاپ آپ می بینید که از شما می پرسد آیا می خواهید یک فایل قدیمی را به نسخه فعلی Illustrator به روز یا تبدیل کنید. اکثر برنامههای رایگان و مبتنی بر وب میتوانند فایلهای .ai را به جای خواندن آنها تفسیر کنند، بنابراین نتایج ممکن است منعکس کننده آنچه در Illustrator هنگام باز کردن این پروژهها میبینید نباشد.
تعداد زیادی فرمت فایل شطرنجی وجود دارد. آنها برای پیش نویس، کد خودکار، معماری و انواع برنامه های برنامه ریزی استفاده می شوند. ما طبق معمول به فرمت های طراحی گرافیک محور می مانیم. من نمی خواهم کسی آنجا گیج شود. عکاسی و فلت آرت (ساخته شده از پیکسل یا بیت مپ) عمدتاً از jpg، tif، و bmp یا فایل تصویر بیت مپ استفاده می کنند. اینها صرفاً فایلهای محفظهای برای نقشهای از پیکسلهایی هستند که تصویری را روی صفحه رایانه میسازند.
jpg. یا Joint Photographic Experts Group، می تواند برای یک نماد ساده مبتنی بر وب استفاده شود، و می توان از آن برای تصاویر با کیفیت بسیار بالا از دوربین های دیجیتال استفاده کرد. اما، این نوع فایل از روش فشرده سازی با اتلاف برای پایین نگه داشتن اندازه فایل استفاده می کند. وقتی یک jpg را ذخیره میکنید، از شما خواسته میشود که سطح فشردهسازی یا کیفیت را تنظیم کنید، که به شما امکان کنترل اندازه فایل را میدهد اما میتواند بر ظاهر تصویر تأثیر بگذارد.
یک فایل tif یا فرمت فایل تصویر برچسبگذاری شده، فشرده نشده است، یا در قالبی بدون اتلاف فشرده میشود تا تمام جزئیات موجود را حفظ کند. از این در مواردی مانند اسکن اسناد تاریخی یا فایل های عکس بایگانی استفاده کنید. فایل های tif می توانند بسیار بزرگ شوند. آنها می توانند از لایه های فتوشاپ پشتیبانی کنند، اما وقتی نوبت به آن ها می رسد. . .
psd یک فرمت شطرنجی فتوشاپ است که از تمام ویژگی های یک فایل فتوشاپ مانند لایه ها، اشیاء هوشمند، جلوه ها و تایپوگرافی پشتیبانی می کند. در حالی که یک .tif لایهای بین پلتفرمی است و گاهی اوقات به دلیل فشردهسازی کوچکتر است، برای افراد راحتتر است که یک psd را ببینند و بدانند که یک فایل فتوشاپ کار میکند.
نکته: اگر فقط برای برقراری ارتباط آسان و سازماندهی فایلهای کاری در بین چندین کاربر، معمولاً از psd برای فایلهای کاری/لایهای و tif برای فایلهای مسطح استفاده میکنیم.
علاوه بر استفاده از فایلهای تصویری jpg ، وب از gif یا فرمت تبادل گرافیکی برای انیمیشن استفاده میکند. تفاوت اصلی هنگام استفاده از تصاویر استاتیک بین دو فرمت کیفیت و تعداد رنگ است. یک jpg میتواند از تعداد رنگهای بالاتری نسبت به gif ، با لبههای با کیفیت بالاتر و گرادیانهای صافتر استفاده کند. یک قانون کلی خوب این است که از jpg برای تصاویر ثابت و بدون شفافیت استفاده کنید و از gif برای تصاویر متحرک استفاده کنید.
یکی دیگر از فرمت های محبوب در طراحی وب، فایل png یا Portable Network Graphics است و پرکاربردترین فرمت فشرده سازی تصویر بدون تلفات است. اینها عالی هستند زیرا از شفافیت حمایت می کنند. این برای طراحیهای وب غنی بسیار مهم است، زیرا شما مجبور نیستید پسزمینههای رنگی را مطابقت دهید و مجبور نیستید تصاویر را در جعبهها قرار دهید.
svg مخفف Scalable Vector Graphics و به این ترتیب، یک فایل برداری است که می توانید در وب از آن استفاده کنید. آنها از تعامل و انیمیشن پشتیبانی می کنند و با نرم افزارهای طراحی مانند Illustrator قابل ویرایش هستند. فایل های svg بدون توجه به پلتفرم، تصاویر وب فوق العاده واضح ایجاد می کند. هنگام طراحی برای وبسایتهای تعاملی، ویدیوهای متحرک وب، یا هر زمان که میخواهید به جای تصاویر پیکسلی فشرده، شکلهای برداری پویا و واضح را طراحی کنید، از فایلهای svg استفاده کنید.
اکنون، اینجاست که آشنایی با فرمت فایل های لوگو می تواند کمی تکنیکی و مورد استفاده برای شما باشد. فقط تعداد انگشت شماری از قالب های فایل وکتور لوگو برای مشتریان مورد نیاز است. با این وجود، مهم است که درک درستی از فایل های کلیدی داشته باشید تا با اصطلاحات و اختصارات آشنا شوید. پس از همه، شما به احتمال زیاد در دراز مدت این فایل ها را مدیریت خواهید کرد.
فایلهای JPG یا JPEG که یکی از پرکاربردترین فرمتهای لوگو هستند، برای حفظ رنگهای تن واقعی در حالی که اندازه فایل نسبتاً کوچکی باشد، عالی هستند. به همین دلیل است که فایلهای لوگوی jpeg معمولاً در پستهای رسانههای اجتماعی یا تصاویر نمایه استفاده میشوند.
شما یک PNG را تشخیص خواهید داد زیرا یک گزینه شفاف بین مابقی فایل های ذخیره سازی است. آنها همچنین دارای مزیت اضافی حفظ کیفیت تصویر هنگام تغییر اندازه هستند. فایلهای PNG معمولاً بزرگ هستند. برای لوگوها ایدهآل هستند، اما برای عکسها عالی نیستند.
این فرمت رایج ترین فرمت تصویر شطرنجی فشرده نشده در اینترنت است. PNG فشرده سازی داده بدون تلفات برای جایگزینی فرمت تبادل گرافیکی (GIF) ایجاد شده است. فرمت فایل PNG یک فرمت باز و بدون محدودیت حق چاپ است. همچنین فایلهای PNG میتوانند حاوی پالتهای رنگی 24 بیتی RGB و تصاویر در مقیاس خاکستری باشند. اساسا، این فرمت تصویر برای انتقال تصاویر در اینترنت طراحی شده است و میتوان با افکتها، ویرایش زیادی اعمال کرد.
SVG (گرافیک برداری مقیاس پذیر) یک فرمت بیت مپ خالص نیست. در عوض، این یک فرمت برداری است که به طور پیوسته به گزینه ای جذاب برای طراحان وب و رابط کاربری تبدیل می شود.
SVG برای نمایش لوگوها، نمادها، نقشهها، پرچمها، نمودارها و سایر گرافیکهای ایجاد شده در برنامههای گرافیک برداری مانند Illustrator، Sketch و Inkscape بهترین گزینه است. SVG شما که در یک نشانه گذاری مبتنی بر XML نوشته شده است را می توان در هر ویرایشگر متنی ویرایش کرد و با جاوا اسکریپت یا CSS اصلاح کرد. از آنجایی که وکتورها را می توان به هر اندازه ای بزرگ کرد و در عین حال کیفیت تصویر واضح را حفظ کرد، برای طراحی واکنش گرا ایده آل هستند.
اگرچه SVG می تواند به زیبا نگاه کردن تصاویر شما در وب کمک کند، اما لزوماً قالبی نیست که افراد برای استفاده روزمره بتوانند از آن برای ذخیره و آپلود تصاویر از طریق وب سایت یا پلتفرم های رسانه های اجتماعی خود استفاده کنند.
اگر از SVG برای طراحی وب استفاده می کنید، متوجه خواهید شد که تقریباً همیشه می توانید اندازه فایل را در مقایسه با مواردی مانند JPEG یا PNG کاهش دهید. اما توجه داشته باشید که هر چه SVG شما پیچیده تر باشد، فایل بزرگتر می شود.
مانند یک فایل هوش مصنوعی، یک فایل EPS بهترین گزینه برای ویرایش و مقیاس بندی یک لوگو بدون از دست دادن کیفیت است. این دو فایل فرمت های ایده آل برای تحویل طرح ها به یک طراح حرفه ای هستند. در مورد اندازه ها، راهنمای ما را در مورد اندازه های استاندارد عکس برای مواد بازاریابی برای مرجع ببینید. وکتورها برای چاپ در مقیاس بزرگ مانند تابلوهای تبلیغاتی یا برگردان های ساختمانی استفاده می شوند و فرمت ذخیره سازی فایل معمولا EPS استفاده می شود.
این نوع فایل اصلی برای Adobe Illustrator است، جایی که لوگوی شما طراحی میشود و به آن فرمت فایل لوگوی برداری میگویند. داشتن لوگوی اصلی در Illustrator برای انجام ویرایشهای آینده ضروری است.
فایلهای PDF فایلهای عالی برای اشتراکگذاری لوگوی شما هستند، زیرا میتوانند به راحتی توسط دیگران در اینترنت مشاهده شوند. به این معنی است که شما و دیگرانی که لوگو را با آنها به اشتراک می گذارید، برای مشاهده لوگوی خود به نرم افزار پیشرفته ای نیاز نخواهید داشت. PDF همچنین استاندارد بالاتری از کیفیت لوگوها را نسبت به سایر فرمت های فایل مانند JPG حفظ می کند.
فایل های SKETCH بیشتر متعلق به پسوند نام فایل اسنادی است که با ویرایشگر گرافیکی برداری برای مک ایجاد شده است. فایل SKETCH محفظه ای برای ذخیره تمامی لایه ها، گرافیک های برداری، تصاویر شطرنجی، اشیاء، اشکال، متن، نمادها، انتقال ها، اطلاعات بوم، رنگ ها / پالت ها، ابرداده ها و اطلاعات طرح بندی است که یک پروژه طراحی را تشکیل می دهند. طرحهای ذخیرهشده در فایلهای SKETCH میتوانند از نمادها گرفته تا تصاویر کتاب، طرحهای پوستر، طرحهای کاغذ دیواری، تا رابطهای کاربری (UI) یا نمونههای اولیه موبایل، دسکتاپ و برنامههای کاربردی وب را شامل شود. برخی از ویرایشگرهای گرافیکی و UI شخص ثالث که نقشه های SKETCH را باز می کنند عبارتند از Figma، Illustrator، Photoshop، XD، Mockplus و Photopea.
تا به اینجا دانستیم که انواع مختلفی از فرمت های فایل وجود دارد. اما نکته اینجاست که شما فقط باید از 2 یا 3 استفاده کنید و همچنان بتوانید لوگوی خود را به طور مداوم بی نقص به نظر برسانید. شما اغلب از یک فایل طراحی تصویرگر بومی استفاده زیادی نمی کنید و طراحان واقعاً برای هیچ چیز به JPG نیاز ندارند.
JPG و PNG دو فرمت رایج فایلی هستند که به آنها نیاز دارید.
از طرف دیگر، طراح/توسعهدهنده شما به یک فایل SVG و فایل اصلی هوش مصنوعی نیز نیاز دارد. داشتن فایل هوش مصنوعی به طراح شما این امکان را می دهد که لوگوی شما را به فرمت های مختلفی که قبلاً توضیح داده شده بود صادر کند.
وقتی صحبت از آشنایی با فرمت فایل های لوگو و طراحی می شود، داشتن نوع فایل لوگوی مناسب برای یک هدف خاص مهم است. این یک خلاصه سریع است:
یک لوگو به گونه ای طراحی شده است که در چندین پلتفرم به اشتراک گذاشته شود، خواه در وب سایت حرفه ای شما باشد یا یک قلم مارک دار. اما، هر فرمت فایل باید برای هدف خاصی استفاده شود که لوگو برای آن استفاده خواهد شد.
JPG، PNG و SVG بهترین فرمت های فایل برای آرم ها در وب هستند. فرمت مناسب رنگهای غنی، پسزمینه شفاف و مقیاسپذیری را فراهم میکند تا اطمینان حاصل شود که برای هر اندازه صفحهای مناسب هستند. مهم است که همه فایل ها با استفاده از فرمت رنگی RGB ذخیره شوند تا بهترین رنگ ها را در وب ارائه کنند.
بهترین فرمت فایل برای چاپ لوگو AI، PDF یا EPS خواهد بود. آنها بالاترین وضوح را دارند. به این معنی که لوگوی شما با بالاترین استاندارد چاپ می شود. CMYK حالت رنگی است که برای چاپ لوگو استفاده می شود.
از طریق آشنایی با فرمت فایل های لوگو ممکن است سخت باشد که بدانید چه چیزی برای لوگوی خود نیاز دارید. قبل از شروع طراحی یا طراحی مجدد لوگو، با طراح خود صحبت کنید و مطمئن شوید که دقیقاً چه قالب هایی را دریافت خواهید کرد و چگونه می توان از آنها استفاده کرد.
همچنین بپرسید که آیا فقط فایلهای اصلی را دریافت میکنید یا راهنمای استفاده از لوگو یا استانداردهای برند وجود دارد که قابلیت استفاده آرم را بیشتر میکند و برند شما را تقویت میکند. اگر نمی توانید هیچ فایل برداری از لوگوی فعلی خود را پیدا کنید، باید با یک شرکت برندسازی در مورد بازسازی یا طراحی مجدد لوگوی خود در قالبی قابل استفاده صحبت کنید.
آژانس دیجیتال مارکتینگ وبلیغات دارای تیمی متشکل از موشن گرافیک های حرفه ای آماده پاسخگویی به تمامی سوالات شما در تمامی زمینه ها از جمله آشنایی با فرمت فایل های لوگو می باشد. با شماره 02128427304 با ما در ارتباط باشید.