چگونه رتبه گوگل سایت مان را به سرعت و تنها در پنج مرحله بهبود ببخشیم؟
در این مقاله قصد داریم نگاهی به لینک سازی داخلی بیندازیم. در حوزه ی سئو، ما معمولا روی دو چیز وسواس به خرج می دهیم:
میتوانیم وقتمان را بیخودی روی دادن لینکهای خارجی بیشتر و انجام تبلیغات فراوان برای ارتقا محتوا صرف کنیم، درحالیکه فرصتهای خیلی بهتری برای پیشرفت، درون سایت خودمان قرار دارند که باید بیشتر به انها توجه کنیم.
اگر شما کسب وکار و سایت کوچکی دارید، باید تا جایی که امکان دارد بر تولید محتوا اثربخش تمرکز خود را قرار دهید. زمانی که وبسایت شما رشد کرد وقت آن رسیده است که واقعاً روی بهینهسازی داخلی سایت تمرکز کنید.
خب اینجاست که لینک سازی داخلی حائز اهمیت میشود.
فهرست مطالب
برخلاف لینکهای خارجی، اختیار کامل لینکهای داخلی بر عهده شماست که این نکته به نوبه خود واقعا عالیه.
آنها تقریباً بهاندازه لینکهای خارجی حائز اهمیت نیستند اما این حرف به این معنا نیست که اهمیتشان را دستکم بگیرید. اگر تابهحال حتی یکبار هم از آنها استفاده نکردهاید پس وقت آن رسیده که اهمیت بیشتری به آنها بدهید.
بهطورکلی چند نوع لینک داخلی وجود دارد:
ساختار یک لینک هدایتکننده(navigation) اصولی و درست ممکن است مانند زیر باشد:
و در عکس زیر یک نمونه آشفته از لینکهای متنی و داخلی را میتوانید مشاهده کنید:
به دلایل زیر قصد داریم ساختار لینک های داخلی را امروز بررسی کنیم:
تفاوت بین لینکهای متنی(ANCHOR TEXT) و لینکهای هدایتکننده چیست؟
اغلب لینکهای هدایتکننده در بالای صفحه (هدر) و پاورقی سایت(فوتر) شما قرارگرفتهاند و برای گشتوگذار سریع و مرور سایت واقعاً فوقالعاده هستند.
در اینجا تصویری از ساختار هدایتکننده(لینک های هدر و فوتر) یک وبسایت فروشگاه اینترنتی معمولی را میتوانید مشاهده کنید:
خیلی تمیز و سر راسته، نه؟
بسیاری از وبسایتهای فروشگاه اینترنتی ساختاری مانند تصویر بالا دارند. عمدتاً لینکهای هدایتکننده برای جابجایی بین صفحات، به همراه نوار جستجو در بالای سایت قرار دارند.
بااینحال، در شرایطی ایده آل، ما میخواهیم لینکهای داخلی فراوانی ایجاد کنیم که تمامی صفحات وبسایت را به همدیگر متصل میکنند:
هدف ما چنین ساختاری هستش، صفحاتی که با لینک متنی به یکدیگر متصل شده اند، تا بتوانیم وب سایت یکپارچهتری داشته باشیم.
اگر کاربری در حال خواندن یک پست وبلاگ درباره پنج محصول مناسب برای فصل تابستان باشد و من در این مقاله هیچ لینکی به آن پنج محصول نداده باشم اصلاً تأثیر خوبی روی کاربر ندارد.
اینیک مثال ساده بود اما بگذارید نگاهی به پنج روش برتر برای لینک سازی داخلی در وبسایت بیندازیم فرقی هم نمیکند که وبسایت شما یک فروشگاه اینترنتی باشد یا شرکتی.
بهعنوان مالک سایت فروشگاه اینترنتی، میدانید که صفحات محصولات یا باعث ارتقا شما میشوند یا اینکه وبسایت شما را کاملاً نابود میکنند. هدف نهایی وبسایت شما به دست آوردن پول است پس اگر صفحات بهدرستی به یکدیگر لینک نشده باشند قطعاً این هدف محقق نمیشود.
اغلب اوقات، صاحبان سایتهای فروشگاه اینترنتی اهمیت به سئوی صفحات محصولات خود نمیدهند. آنها ترجیح میدهند که با دادن هزینههای هنگفت تبلیغات صفحهشان را در زمره صفحات تبلیغاتی گوگل قرار دهند درحالیکه تنها با چند ترفند سئو میتوانند در هزینه زیادی صرفهجویی کنند و در همان نتایج اول ظاهر شوند..
توضیحات محصول، بهترین فرصت برای لینک دادن به صفحات سایر محصولات است.
این لینک سازی افقی است یعنی اینکه بجای اینکه شما به صفحات مادر یا فرعی لینک دهید به صفحاتی لینک میدهید که همان سطح هستند.
صفحات محصول اغلب در پایینترین سطح نقشه سایت قرار دارند. بهعنوان عمیقترین صفحات یک وبسایت، شما باید وقت زیادی برای بهبود آنها بگذارید.
از توضیحات محصول خود بهعنوان فرصتی برای پیوند به سایر محصولات موجود در سایت خود که با این محصول مطابقت کامل دارند استفاده کنید. شما میتوانید از آنها بهعنوان یک افزایش فروش، تعریف از محصولات دیگر یا فقط یک افزونه عالی استفاده کنید.
برای افزایش بهرهوری، بسیاری از پلتفرمهای فروشگاه اینترنتی محصولات مرتبطی دارند که بهصورت پویا با یک افزونه درج میشوند. این افزونهها واقعاً عالی هستند و پیشنهاد میکنم که حتماً از آنها استفاده کنید.
هرچند این افزونهها تمام چیزی که شما نیاز دارید نیستند. شما باید برای افزودن لینکهای داخلی متنی در توضیحات محصول خود وقت زیادی صرف کنید. ارزش وقت گذاشتن را هم قطعا دارند.
پستهای وبلاگ معمولاً مقداری مشکل برای شما ایجاد میکنند. آنها معمولاً یا اینقدر قدیمی هستند که فراموششدهاند و یا اینکه اینقدر ضعیف نوشتهشدهاند که هیچ فایدهای برای وبسایت شما ندارند. اما کسانی که بهدرستی محتوا نوشتهاند، بازدهی عالیای از آنها دریافت میکنند.
اگر شما از معدود افراد باهوشی هستید که از وبلاگ فروشگاه اینترنتی خود بهعنوان ابزاری برای ایجاد کسبوکار استفاده میکنید پس باید حتماً به این موضوع اهمیت بدهید.
درست است که شما نیازی به تبلیغات بیشازحد ندارید و کاربران آن را نمیخواهند اما اصلاً به این معنی نیست که شما نباید به محصولات خود لینک بدهید.
تا زمانی که پستهای وبلاگ شما داستانی را بیان میکنند یا واکنشی احساسی را در خواننده ایجاد میکنند، با خیال راحت به محصولات خود لینک دهید. با این کار میتوانید بهراحتی چند لینک داخلی بسیار عالی را درون وبسایت خود به وجود بیاورید.
با استفاده از پستها محصولات خود را در قالب محتوای متنی معرفی کنید ممکن است مجموعهای از ده ها، صدها و حتی هزاران محصول در سایت خود داشته باشید. به بازدیدکنندگان خود کمک کنید تا با همهی آنها آشنا شوند.
خب در پایین میتوانید چند تا ایده بهدردبخور مخصوص پست وبلاگهای فروشگاه اینترنتی ببینید:
با استفاده از هریک از این ایدهها میتوانید بهراحتی و بهصورت مستقیم به صفحات محصولات خود لینک دهید. در حال حاضر ساخت لینکهای داخلی خیلی سادهشده است.
رک و پوستکنده بخوام بگم، صفحات دستهبندی معمولاً نادیده گرفته میشوند. مانند یک بزرگراه بین ایالتی، آنها در بسیاری از موارد فقط وسیلهای برای رسیدن به هدف هستند. اما باید این قضیه را تغییر دهیم. بهجای یک صفحه هدایتکننده برای سوق دادن کاربران به صفحات محصول، میتوانید از صفحات دستهبندی بهعنوان فرصتی برای اینکه کاربران تعامل بیشتری با وبسایت شما داشته باشند استفاده کنید.
کاربری که قبل از خرید مقداری در وبسایت شما گشتوگذار میکند واقعاً برای رنک گوگل مفید هستند. صفحات دستهبندی میتوانند این هدف را برای شما محقق کنند.
بنابراین اولین قدم این است که صفحات دستهبندی خود را بسیار جذاب و مفید کنید. روش جذاب و مفید کردن صفحات دستهبندی خارج از گنجایش این مقاله است و بعداً به آن خواهیم پرداخت.
وقتی صحبت از لینک سازی داخلی از پستهای وبلاگ میشود، همان رویکردی را که برای صفحات محصولات خود انجام دادید را در پیش بگیرید.
یک پست وبلاگی ترغیبکننده مختص آن دسته بسازید. به این فکر کنید که چگونه آن دسته از محصولات میتواند برای برند شما مناسب باشد. توضیح دهید که چرا باید به این دسته از محصولات اهمیت بدهیم.
مشکلات مخاطبان خود را شرح دهید و راهحلی برای آنها ارائه دهید. لینک سازی را هم فراموش نکنید.
همانطور که قبلاً توضیح داده شد، صفحات دستهبندی شما اغلب بیروح و بیجان هستند.
وقت آن رسیده است که تغییرشان دهیم.
هنگامیکه مشغول بهینهسازی صفحات دستهبندی خود هستید، فراموش نکنید که با لینک سازی داخلی آنها را به همدیگر پیوند دهید.
هر صفحهای در سایت خود که فکر کنید میتواند برای شخصی که از این صفحه دستهبندی بازدید میکند مفید باشد را مدنظر قرار دهید:
از لینک بیلدینگ تا زمانی که برای کاربر مفید است نترسید.
محتوای تولیدشده توسط کاربر: هدف نهایی سئو است. چرا میخواهید همه کار ها را خودتان انجام دهید؟ شما باید طرفداران و فالوورهای خود برای ایجاد صفحات مختلف در وبسایتتان ترغیب کنید. صفحاتی که شامل محصولات موردعلاقه آنها است. پستهای وبلاگی که توسط طرفداران دو آتشه نوشتهشدهاند لیست آرزوهایی که بتوانند با دوستان خود به اشتراک بگذارند.
اینیک تاکتیک پیشرفته است و شما نمیتوانید همان اول کار موفق به انجام این کار شوید. اما اگر فرد صبوری هستید پس بهتر است که این استراتژی را در نظر بگیرید. شرکتهای فروشگاه اینترنتی از محتوای تولیدشده توسط کاربر به نفع خود استفاده میکنند.
نهتنها شرکتها محتوای رایگان گیرشان میآید بلکه لینکهای داخلی نیز در این فرآیند ایجاد میشوند. شبکهای از صفحات مختلف مانند یک تارعنکبوت به هم لینک دادهشده است. درنتیجه این کار منجر به تجربه کاربری بهتری و سئو فوقالعادهای میشود.
اینیک تاکتیک پیشرفته است،اما اگر بتوانید بهاندازه کافی وفاداری به برند را ایجاد کنید، محتوا و لینکهای تولیدشده توسط کاربر معجزه میکنند. در لینک سازی داخلی برای سایتهای فروشگاهی هم این تاکتیک جواب میدهد.
مطمئن شوید که لینک های شما لینک های داخلی قابل خزیدن هستند! مطمئن شوید که آنها بهجای جاوا اسکریپت یا AJAX بهعنوان پیوندهای <a href> گنجانده شدهاند، زیرا این بدان معناست که Google نمیتواند آنها را بخزد و دنبال کند و آنها را اضافی میکند.
شما به راحتی می توانید تجربه کاربر را با پیوندهای داخلی مانند ماژول های «شما هم دوست داشته باشید» و «مشتریان نیز خریدند» را در صفحه محصول تقویت کنید. اینها در سایت های تجارت الکترونیکی مانند ASOS و Patch Plants بسیار محبوب هستند.
یک نکته سریع برای پیوند داخلی، اطمینان از مرتبط بودن متن لنگر است. این به گوگل زمینه بیشتری در مورد صفحات پیوند داده شده می دهد. بنابراین به جای «مشاهده بیشتر» از کلیات، از متن لنگر مناسب مانند «صندلیهای لهجه فروشگاهی» استفاده کنید.
پیوند داخلی یک عامل ضروری برای گوگل و سایر موتورهای جستجو است. اما چرا؟ و از کجا شروع می کنید؟ همانطور که Marieke در این ویدئو توضیح می دهد، گوگل برای کشف محتوا در وب سایت ها و رتبه بندی این محتوا در نتایج جستجو، پیوندها را دنبال می کند. اگر یک پست یا صفحه لینک های زیادی دریافت کند، این یک سیگنال به گوگل است که یک مقاله ضروری یا با ارزش است. این برای پیوندهای داخلی و همچنین خارجی به حساب می آید.
پیوند داخلی چیزی است که شما به عنوان مالک سایت کنترل می کنید. با پیوندهای داخلی صحیح، بازدیدکنندگان و گوگل را به مهم ترین صفحات خود هدایت خواهید کرد.
گوگل وب سایت ها را با دنبال کردن لینک های داخلی و خارجی با استفاده از رباتی به نام Googlebot می خزند. این ربات به صفحه اصلی وب سایت می رسد، صفحه را رندر می کند و اولین پیوند را دنبال می کند. با دنبال کردن پیوندها، گوگل می تواند رابطه بین صفحات مختلف، پست ها و سایر محتواها را بررسی کند. به این ترتیب، گوگل متوجه می شود که کدام صفحات در سایت شما موضوعی مشابه را پوشش می دهند.
برای مثال، پیوندهایی به برچسبهای «سئوی محتوا»، «پیوند داخلی» و «ساختار سایت» را در بالای این پست خواهید دید. با افزودن این پیوندها مطمئن می شویم که گوگل متوجه شده است که محتوای آن صفحات با محتوای این پست مرتبط است.
گوگل علاوه بر درک رابطه بین محتوا، ارزش لینک را بین تمام لینکهای یک صفحه وب تقسیم میکند. اغلب، صفحه اصلی یک وب سایت دارای بیشترین ارزش لینک است زیرا بیشترین بک لینک را دارد. این مقدار پیوند بین تمام پیوندهای موجود در آن صفحه اصلی به اشتراک گذاشته خواهد شد. مقدار پیوند ارسال شده به صفحه زیر بین پیوندهای آن صفحه و غیره تقسیم می شود.
بنابراین، جدیدترین پستهای وبلاگ شما ارزش پیوند بیشتری خواهند داشت اگر به جای اینکه فقط در صفحه دستهبندی به آنها پیوند دهید، از صفحه اصلی پیوند دهید. و اگر پستهای اخیر از صفحه اصلی به آنها پیوند داده شده باشند، Google سریعتر پیدا میکند.
وقتی به این مفهوم رسیدید که پیوندها ارزش پیوند خود را به آن منتقل می کنند، خواهید فهمید که پیوندهای بیشتر به یک پست به معنای ارزش بیشتر است. از آنجایی که گوگل صفحهای را که لینکهای ارزشمند زیادی دریافت میکند مهمتر میداند، شانس رتبهبندی آن صفحه را افزایش خواهید داد.
ببینید واردکردن لینکهای داخلی بهصورت دستی کار خستهکنندهای است. اگر مالک یا مدیر فروشگاه فروشگاه اینترنتی خود هستید، نمیخواهید وقت خود را صرف تغییر تگهای HTML کنید. بااینحال، بههیچوجه نباید اهمیت آنها را دستکم بگیرید.
اگر میخواهید فروشگاه فروشگاه اینترنتی با سوددهی خوبی داشته باشید باید روی لینک سازی داخلی وقت بگذارید. با انجام مقداری ریزهکاری، سئو وبسایت خود را بهبود ببخشید.
حالا نوبت شماست تا جواب دهید: چگونه از لینکهای داخلی در وبسایت خود برای افزایش تعامل کاربران و بهبود سئو استفاده میکنید؟