ساختار ناوبری وب سایت شما برای کمک به تعامل وب سایت وجود دارد، نه اینکه مانع آن شود. بنابراین، زمانی که مانند یک نقشه راه عمل نمی کند، بازدیدکنندگان وب سایت را بی عیب و نقص به صفحات و اطلاعات مختلف در سایت شما هدایت می کند و ممکن است لازم باشد در طراحی ناوبری وب سایت خود تجدید نظر کنید.
در این مقاله، نمونهها و نکات خوب ناوبری وبسایت را در اختیار شما قرار میدهیم که به بهبود ناوبری وبسایت شما کمک میکند. برای کسب اطلاعات بیشتر به ادامه مطلب مراجعه کنید.
فهرست مطالب
پیمایش وب سایت عبارت است از کلیک کردن و جستجو در منابع موجود در اینترنت، مانند صفحات مختلف که یک وب سایت را تشکیل می دهند. کاربران وبسایتها را با استفاده از یک مرورگر وب و با کلیک بر روی پیوندهایی که با کلیک روی آنها به صفحات دیگر منتقل میشوند، حرکت میکنند.
برخی از پیوندها داخلی هستند. به این معنی که به صفحات داخل یک وب سایت متصل می شوند. بقیه لینک های خارجی هستند که به سایت های دیگر متصل می شوند.
ناوبری وب سایت عامل بزرگی است که بر موفقیت وب سایت و سئو (افزایش بازدید) شما تأثیر می گذارد. این امر به شدت بر تجربه کاربر، تبدیلها، فروش، نرخ پرش و نحوه به دست آوردن مشتریان بازگشتی تأثیر میگذارد که در نهایت باعث ایجاد وفاداری به برند میشود.
بدون ناوبری وب سایت خوب برای کمک به بازدیدکنندگان برای گشت و گذار در وب سایت شما و کشف همه چیزهایی که شما باید ارائه دهید، آنها تشویق نمی شوند که بمانند چه برسد به مصرف محتوای شما.
وبسایتها معمولاً دارای منوها یا مجموعهای سازمانیافته از پیوندها هستند که کاربران را در صفحات مختلف خود راهنمایی میکنند. منوها باید بصری باشند تا سهولت استفاده را بهینه کنند. آنها معمولاً به صورت افقی در بالای صفحه اصلی یا به صورت عمودی در کنار ظاهر می شوند. وب سایت های تجاری معمولاً دارای پیوندهای منو هستند مانند:
اگرچه ممکن است پیوندهای دیگری در صفحه موجود باشد، پیوندهای موجود در منو پیوندهایی هستند که کسب و کار احساس می کند مهمترین گزینه آنهایی است که می خواهد کاربران آن را ببینند. هر پیوند به صفحه ای متصل می شود که اطلاعات نشان داده شده با عنوان آن را ارائه می دهد و هر صفحه ممکن است شامل منو و مجموعه ای از پیوندهای داخلی باشد.
هیچ روش استانداردی برای اجرای طراحی ناوبری وب سایت شما وجود ندارد. با این حال، عناصر کلیدی وجود دارد که باید به منظور تسهیل قابلیت استفاده بهینه و تجربه کاربری خوب در ناوبری وب سایت خود در نظر بگیرید.
در ناوبری وب سایت شما جایی برای بازیگوشی یا حقه بازی وجود ندارد. شما می توانید خلاق باشید، اما نه به قیمت تجربه کاربری. از برچسب های مبهم یا پیچیده در منوی پیمایش وب سایت خود استفاده نکنید و تا حد امکان در طراحی خود واضح و مستقیم باشید.
دلیل اینکه نوار ناوبری همیشه قبل از محتوای اصلی صفحه شما قرار می گیرد این است که به افرادی که از وب سایت شما بازدید می کنند اجازه می دهد به راحتی آن را پیدا کنند.
بنابراین وقتی نوبت به ساختار ناوبری شما میرسد، قاعده کلی این است که باید به افراد اجازه دهد در هر صفحهای از سایت شما فرود آیند و تنها با سه کلیک یا کمتر آنچه را که نیاز دارند پیدا کنند. ناوبری وب سایت شما باید تا حد امکان آسان باشد. زیرا در واقعیت، بازدیدکنندگان به صورت تصادفی پیمایش می کنند.
هنگام طراحی نوار ناوبری، محتوا و مخاطبان هدف خود را به خاطر بسپارید. فونت ها، رنگ ها، تصاویر، سرفصل ها و CTA ها همگی باید برای مخاطب هدف شما جذاب باشند و محتوای شما را قابل کلیک تر کنند. هدف شما این است که آنها را وادار کنید تا سایت شما را بیشتر کاوش کنند. بنابراین باید کنجکاوی آنها را تحریک کنید و آنها را با پیشنهادهای عالی جذب کنید تا آنها روی پیوندهای شما کلیک کنند.
سازماندهی ناوبری وب سایت شما باید قبل از هر چیز با محتوای شما شروع شود. ساختار ناوبری وب سایت خود و همچنین ویژگی های وب سایت را در اطراف محتوای خود بسازید و از آنجا می توانید نقشه سایتی ایجاد کنید که نشان می دهد محتوای شما چقدر خوب چیده شده است.
اعمال سلسله مراتب در پیمایش وب سایت خود، با گروه بندی اطلاعات در کنار هم به ترتیب اهمیت برای کاربران، به آنها کمک می کند تا فوراً آنچه را که به دنبال آن هستند بیابند. سعی کنید بین هدایت کاربران به صفحاتی که مورد علاقه آنها هستند و هدایت آنها به بخش هایی از وب سایت خود که برای اهداف تجاری شما اساسی هستند تعادل ایجاد کنید.
اگر قبلاً ایجاد نکردهایم، نوار پیمایش بالاترین بخش در وبسایت شما است که برای کمک به بازدیدکنندگان در دسترسی به صفحه درباره، کاتالوگ محصول، فرم ثبت نام ایمیل و سایر اطلاعات شما در نظر گرفته شده است. نوارهای ناوبری انواع مختلفی دارند و هر کدام مزایای خاص خود را دارند. اینها محبوب ترین آنها هستند.
نوار پیمایش افقی رایج ترین نوع منوی پیمایش است. در زیر هدر وب سایت قرار می گیرد و به عنوان یک منوی ناوبری اولیه عمل می کند که صفحات اصلی وب سایت شما را در قالب ردیف لیست می کند. بسیاری از وبسایتها از ناوبری افقی استفاده میکنند، زیرا کاربران با آن آشنایی بیشتری دارند و به طراحان اجازه میدهد تا تصاویر با عرض کامل را به صورت یکپارچه در بدنه صفحه ادغام کنند.
از سوی دیگر، نوار پیمایش عمودی، صفحات داخلی را در ستونی در سمت چپ یا راست صفحه فهرست می کند. این به عنوان یک ناوبری نوار کناری کار می کند و مزیت آن این است که امکان اسکن بهتر را فراهم می کند زیرا چشمان ما به طور طبیعی به سمت پایین صفحه وب سایت حرکت می کنند، نه در عرض. همچنین میتواند پیوندهای اصلی و برچسبهای طولانیتری را در خود جای دهد.
از آنجایی که کمتر مورد استفاده قرار می گیرد، کسب و کارها معمولاً ناوبری عمودی را انتخاب می کنند تا از سایر وب سایت ها متفاوت باشد.
نوار پیمایش وب ثابت یا چسبنده نوار ابزاری است که در زمانی که کاربر در وب سایت شما پیمایش می کند در جای خود باقی می ماند. این نوع طراحی منو تضمین می کند که دسترسی ناوبری همیشه برای کاربر قابل مشاهده است و آنها می توانند به راحتی به صفحات مهم بدون توجه به جایی که در حال حاضر در صفحه وب هستند بروند.
در همین حال، نوار پیمایش کشویی یا مگا منو یک منوی افقی است که زمانی که کاربران ماوس را نگه می دارند یا روی یکی از گزینه های اصلی کلیک می کنند، یک منوی کشویی عمودی ثانویه را نمایش می دهد.
منوهای کشویی فضای صفحه را حفظ میکنند و به تمیز کردن طرحبندی شلوغ کمک میکنند. هنگامی که به درستی مورد استفاده قرار گیرند، علاوه بر اینکه یک ویژگی طراحی جذاب هستند، می توانند کاربر پسند نیز باشند.
ناوبری واکنشگرا وب سایت شما را برای دستگاه ها و اندازه های مختلف صفحه نمایش بهینه می کند. در دستگاه های تلفن همراه، یک نوار پیمایش پاسخگو به یک “منوی همبرگر” یا نمادی که از سه خط افقی کمی جدا شده تشکیل شده است، تبدیل می شود. از منوی پیمایش همبرگر استفاده می شود تا وب سایت شما به طور طبیعی بر روی صفحه نمایش موبایل قرار گیرد.
ناوبری وب سایت به چند دلیل مهم است، از جمله:
از آنجایی که یک وب سایت می تواند چهره آنلاین یک سازمان باشد، یک سایت با ساختار مناسب و کاربر پسند می تواند نشان دهد که سازمان نیز یکسان است.
ناوبری با طراحی خوب به کاربران کمک می کند اطلاعات مورد نیاز خود را سریع و خودکفا پیدا کنند. کاربری که در جستجوی دادهها با هیچ مانعی مواجه نمیشود، احتمالاً به وبسایت و سازمان بهطور گسترده نگاه مثبتی دارد.
وقتی پیمایش یک سایت آسان باشد، میتواند کاربران را تشویق کند که بیشتر در آن بمانند، بیشتر کاوش کنند و درباره سازمان بیشتر بیاموزند. از طرف دیگر، سایتی که پیمایش آن دشوار است، ممکن است کاربران را تشویق کند تا قبل از رفتن به صفحه دیگر، فقط یک صفحه را در وب سایت مشاهده کنند.
ناوبری خوب به موتورهای جستجو اجازه میدهد تا وبسایت را بهطور مؤثرتری خزیده و فهرستبندی کنند، که میتواند یافتن سایت را برای کاربران با عبارتهای جستجو آسانتر کند. این همچنین می تواند منجر به قرارگیری بالاتر در نتایج جستجو شود.
ناوبری خوب یعنی کاربران میتوانند به راحتی آنچه را که میخواهند در یک سایت پیدا کنند و کاربرانی که بدون زحمت محصولات یا خدمات مورد نیاز خود را پیدا میکنند، احتمالاً آنها را خریداری میکنند.
ما در وبلیغات بصورت تخصصی در زمینه سئو، گوگل ادز و گرافیک فعالیت میکنیم تا بتوانیم به شما عزیزان در زمینه کسب و کارهای آنلاین و اینترنتی شما کمک کنیم. با سپردن امور مربوط به وبسایت خود به تیم حرفه ای وبلیغات ما به شما اطمینان میدهیم که به نتیجه دلخواهتان خواهید رسید.
تیم دیجیتال مارکتینگ وبلیغات شامل محتوا گذاران حرفه ای، سئوکاران به روز، طراحان حرفه ای در زمینه موشن گرافیک و طراحی سایت، متخصصین گوگل ادز و افزایش ترافیک سایت میباشد که از طراحی سایت تا پشتیبانی و نتیجه گیری در کنار شما خواهند بود. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با شماره 02128427304 ارتباط بگیرید.