اینفلوئنسر مارکتینگ

جی بائر می‌گوید یک تاثیر واقعی فقط آگاهی ایجاد نمی‌کند بلکه منجر به یک عمل مشخص می‌شود.

از مهم‌ترین سرمایه‌های هر کسب و کاری اعتماد مخاطب به آن است. در نتیجه کسب و کارها سعی می کنند با تاثیر گذاری روی مخاطبان خود آن‌ها را ترغیب کند تا کار مشخصی را انجام دهند.

امروزه توصیه‌های دهان به دهان و یا از طریق رسانه های اجتماعی خیلی سریع‌تر از گسترش آتش در یک زمین خشک پخش می شود. به همین خاطر بسیاری از کسب و کارها برای تبلیغات و بازاریابی خود از شبکه های اجتماعی و یا افراد تاثیر گذار استفاده می کنند.

اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟

بسیاری از کسب و کارها برای تبلیغات محصول و یا خدمت خود از افراد تاثیر گذار جامعه استفاده می کنند. در تبلیغات اینفلوئنسری این افراد نظرات و تجربیات خود را درباره محصول یا خدمتی که شما ارائه می دهید به مخاطبان خود منتقل می کنند. یکی از شیوه‌های تبلیغات که بسیاری از برندها از آن استفاده می کنند همین است.

در نتیجه می توان گفت مشاغل مختلف مشاغل مختلف برای تبلیغ محصولات و یا خدمات خود با مشارکت و همکاری با کاربران محبوب رسانه‌های اجتماعی و یا وبلاگ نویسان استفاده می کنند را اینفلوئنسر مارکتینگ می‌گویند.

اینفلوئنسر کیست؟

اینفلوئنسرها معمولاً مخاطبان زیادی دارند که برندها به همین علت سعی دارند با کمک آن‌ها بر افراد مختلف اثر گذاشته و با ایجاد اعتبار به کمک آن‌ها، فروش بیشتری را تجربه کنند.

اما به طور کلی می‌توان یک اینفلوئنسر را فردی معرفی کرد که می‌تواند بر دیگران اثر گذاشته و دارای محبوبیت باشد. البته فقط مشهور بودن یک فرد  او را تبدیل به یک اینفلوئنسر و یا فرد تأثیرگذار نمی‌کند. یک اینفلوئنسر باید توانایی این را داشته باشد که بر تصمیم‌گیری افراد مختلف موثر باشد.

بر این اساس می‌توان افراد تاثیر گذار را در سه دسته زیر تقسیم کرد:

 

افراد مشهور: این افراد معمولا مخاطبین زیادی دارند و هزینه تبلیغات به کمک آن‌ها به نسبت بالا است.

متخصصین هر حوزه کاری مشخص: این افراد متخصص در حوزه کاری خود هستند که مخاطبان زیادی آن‌ها را دنبال کرده و می‌توانند بر آن‌ها تاثیر داشته باشند.

وبلاگ نویس‌ها: افرادی که مشغول تولید محتوا در اینترنت و شبکه‌های اجتماعی مختلف بوده و مخاطبان زیادی به نظرات و پیشنهاد‌ها آن‌ها هنگام تصمیم گیری برای خرید اهمیت می‌دهند.

برای مثال تاکسی اینترنتی دینگ از علی دایی برای تبلیغات خود استفاده کرد.

فهرست مطالب

انواع اینفلوئنسر

اینفلوئنسرها را می‌توان بر اساس شیوه‌های مختلفی دسته بندی کرد. برای مثال در ادامه به دسته بندی اینفلوئنسرها بر اساس تعداد دنبال کننده‌های آن‌ها می پردازیم.

  1. مگا اینفلوئنسرها

معمولا بیش از 1 میلیون نفر دنبال کننده دارند. بسیاری از هنرمندان و ورزشکارها که شهرت خود را با کمک فضای آفلاین کسب کردند هم در این دسته قرار دارند مانند رامبد جوان و یا افرادی که  با کمک فعالیت در فضای آنلاین شهرت بالایی را کسب کرده باشند مانند صدف بیوتی.

2. ماکرو اینفلوئنسرها

اینفلوئنسر هایی که بین 100 هزار تا 1 میلیون دنبال کننده دارند را در این دسته قرار می‌دهند. بیشتر افراد این دسته را افراد معمولی تشکیل می‌دهند که مدت زمان زیادی از فعالیت آن‌ها می گذرد مانند خانم صبا رحیمی که در زمینه آموزش آشپزی فعالیت می‌کند.

بزرگ‌ترین تفاوت این دسته با مگا اینفلوئنسرها در طیف مخاطبان آن‌هاست. در واقع یکی از بهترین انتخاب‌های هر برندی برای تبلیغات خدمات و محصولات خود به صورت هدفمند برای بخش مشخصی از جامعه و کاربران استفاده از این دسته  است

3. میکرو اینفلوئنسرها

افراد حاضر در این دسته بین 10 تا 100 هزار دنبال کننده دارند. میکرو اینفلوئنسرها بیشتر از دودسته قبل سعی کردند به صورت تخصصی در بخش مشخصی از بازار فعالیت کنند. به همین خاطر دارای دنبال کنندگان یکدست‌تری هم هستند. از طرفی شیوه فعالیت این دسته برخلاف این که دنبال کنندگان کمتری دارند اما از نرخ تعامل بسیار بهتری برخوردار هستند. از این گروه می توان به خانم آیدین اشکانی که در زمینه عکاسی فعالیت می کنند اشاره کرد.

4. نانو اینفلوئنسرها

افراد این گروه معمولا زیر ده هزار نفر دنبال کننده دارند . البته نباید خیلی به تعداد دنبال کننده های پایین افراد این دسته توجه داشت در مقابل اما احتمالا این دسته، مخاطبین هدفمند‌تری دارند که می تواند نتایج بسیار بهتری را برای کسب و کارها به دنبال داشته باشد.

فرم درخواست مشاوره

برای مشاوره و اطلاعات بیشتر فرم درخواست مشاوره را پر کنید، و پس از ان منتظر تماس کارشناسان وبلیغات باشید. ما در کوتاه ترین زمان ممکن با شما ارتباط برقرار می کنیم.

کسب و کارها چگونه با کمک اینفلوئنسر مارکتینگ بازاریابی انجام می دهند؟

یک اینفلوئنسر یا شخص اثرگذار می‌تواند با استفاده از اعتباری که پیش مخاطبین خود دارد آن‌ها را به انجام کار خاصی و یا تهیه محصول مشخصی ترغیب کند. این افراد با کمک محتوای خود علاوه بر تبلیغات برند و محصول مشخصی سعی می‌کنند افراد را به استفاده از آن ترغیب و تشویق کند.

زمانی که یک اینفلوئنسر به دنبال کنندگان خودش درباره محصولات خوب شما و کیفیت مناسب آن‌ها صحبت می‌کند. با توجه به اعتماد و میزان تاثیری که اینفلوئنسر بر آن‌ها دارد احتمال تبدیل آن‌ها بر مشتریان شما افزایش پیدا می‌کند.

برای مثال شرکت تولید تلفن همراه موتورولا برای تبلیغ محصول جدید جدی از پلتفرم یوتیوب استفاده کرد. چرا یوتیوب؟ طبق تحقیقاتی که بر روی بازار هدف خود انجام داده بود متوجه این نکته شد که بیشتر افراد مربوط به بازار هدف آن‌ها از این پلتفرم به طور مکرر استفاده می کنند.

آن‌ها برای انجام تبلیغات خود 13 اینفلوئنسر ویدئویی فعال را انتخاب کردند. در مرحله بعدی هرکدام از این افراد ویدیوی را برای تبلیغات گوشی موتورولا تولید کردند. اما یکی از این ویدیوها بسیار موفق‌تر از مابقی عمل کرد و آن مربوط به ویدیویی بود که در آن تلفن همراه را به یک موشک 10 فوتی متصل کرده بود. نتایج فوق‌العاده زیر حاصل این ویدیو بود:

11.6 میلیون بار بازدید از این ویدیو

122000 کاربر از طریق لینک ویدیو به سایت موتورولا مراجعه کرده بودند که 80000 نفر از آن‌ها برای اولین بار به سایت موتورولا مراجعه کرده‌اند.

به‌عنوان مثالی دیگر می‌توان به برند کاله اشاره کرد که برای تبلیغات خود از اینفلوئنسرهای فعال در اینستاگرام استفاده کرد و تعداد زیادی محتوا با هشتگ #چالش_لاکتیویا توسط اینفلوئنسرهای سطح ماکرو و میکرو تولید شد.

بسیاری از مصرف‌کنندگان بیشتر از خود برند به توصیه های افراد ثالث عمل می کنند. در نتیجه می توان اینفلوئنسرها را دوست مشترک بین برندها و مخاطبین آن برند دانست.

 

نتیجه گیری

اگر هنوز نسبت از استفاده از اینفلوئنسرها در تبلیغات و بازاریابی مطمئن نیستید. بهتر است نکاهی به رقبای خود بیندازید تا متوجه شوید.

بنا بر اعلام singlegrain نزدیک به 74 درصد از مشتریان هنگان تصمیم‌گیری برای خرید یک محصول بیشترین تاثیر را از اینفلوئنسرهای فعال و محبوب خود گرفته‌اند.

سوالات متداول

1اینفلوئنسر های تاثیر گذار کدامند؟
  1. افراد مشهور: این افراد معمولا مخاطبین زیادی دارند و هزینه تبلیغات به کمک آن‌ها به نسبت بالا است.
  2.  متخصصین هر حوزه کاری مشخص: این افراد متخصص در حوزه کاری خود هستند که مخاطبان زیادی آن‌ها را دنبال کرده و می‌توانند بر آن‌ها تاثیر داشته باشند.
  3. وبلاگ نویس‌ها: افرادی که مشغول تولید محتوا در اینترنت و شبکه‌های اجتماعی مختلف بوده و مخاطبان زیادی به نظرات و پیشنهاد‌ها آن‌ها هنگام تصمیم گیری برای خرید اهمیت می‌دهند.
2چه زمانی افراد به مشتری تبدیل می شوند؟

زمانی که یک اینفلوئنسر به دنبال کنندگان خودش درباره محصولات خوب شما و کیفیت مناسب آن‌ها صحبت می‌کند. با توجه به اعتماد و میزان تاثیری که اینفلوئنسر بر آن‌ها دارد احتمال تبدیل آن‌ها بر مشتریان شما افزایش پیدا می‌کند.

3ماکرو اینفلوئنسرها چه کسانی هستند؟

اینفلوئنسر هایی که بین 100 هزار تا 1 میلیون دنبال کننده دارند را در این دسته قرار می‌دهند. بیشتر افراد این دسته را افراد معمولی تشکیل می‌دهند که مدت زمان زیادی از فعالیت آن‌ها می گذرد مانند خانم صبا رحیمی که در زمینه آموزش آشپزی فعالیت می‌کند.

بزرگ‌ترین تفاوت این دسته با مگا اینفلوئنسرها در طیف مخاطبان آن‌هاست. در واقع یکی از بهترین انتخاب‌های هر برندی برای تبلیغات خدمات و محصولات خود به صورت هدفمند برای بخش مشخصی از جامعه و کاربران استفاده از این دسته  است.