بهینه سازی موتور جست و جو یا همان سئو(seo) یکی از اثربخش ترین راه ها برای جذب کردن کاربران بالقوه به وبسایت شماست. اما مسئله ای وجود دارد و آن این است که شما باید از سئو در مسیر درست استفاده کنید. طبق آمار تخمین زده می شود که 3 و نیم بیلیون جستجو در طول روز در گوگل صورت می گیرد در حالی که تنها 0/78 درصد از این جستجو ها روی نتایجی از صفحه ی دوم کلیک می کنند. وب سایتی که رتبه یک گوگل را دارد، میانگین CTR را در حدود 31،7 درصد کسب می کند. با ما همراه باشید تا از فاکتور های مهم سئو در سال 2021 مطلع شوید.
فهرست مطالب
برای کسب ترافیک ارگانیک (بازدید کننده هایی که بدون پرداخت هزینه ای به سایت شما هدایت می شوند-ترافیک رایگان) سایت شما باید در یکی از صفحات نتیجه ی موتور جست و جو نمایش داده بشود. و اینجا همان جایی است که شما به آموزش seo و تکنیک های ان احتیاج خواهید داشت. اگرچه سئو به طور دائم در حال گسترش و پیشرفت هست. در این مقاله می خواهیم 10 ترند مهم که شما می توانید برای موفقیت در سئو2021 از آن استفاده کنید را بیان کنیم که شامل:
1.هسته مرکزی وب
2.الگوریتم برت گوگل
3.تحقیق کلمات کلیدی
4.محتوای اورجینال و با کیفیت
5.جست و جوی صوتی
6.هوش مصنوعی
7.بازاریابی ویدیویی
8.قطعات ویژه
9.اینفلوئنسر سئو
10.سئو برند و E.A.T
در این آموزش سئو، ما تک به تک ترند ها را توضیح، و راهنمایی ها، نکات و ابتکاراتی را برای بهینه سازی هر یک ارائه میدهیم. در کنار این آموزش، می توانید برای کسب رتبه برتر گوگل با ما تماس گرفته و مشاوره رایگان دریافت کنید.
همانطور که در بالا اشاره کردیم، برای به دست آوردن رتبه بالاتر یا ثابت کردن رتبه فعلی، باید استراتژی سئوی خود را با گوگل و الگوریتم های آن تطبیق دهید. در ادامه خلاصه ای از آموزش سئو اصولی و مهم ترین ترند های گوگل بیان خواهد شد تا مشخص شود از چه ابزارها و استراتژی هایی باید استفاده کنید تا به اهداف خود در سال 2021 دست پیدا کنید.
در می 2020، گوگل سه معیار را معرفی کرده که به آنها هسته ی مرکزی گوگل گفته و برای اندازه گیری تجربه کاربر مورد استفاده قرار گرفت که شامل: بارگذاری، مدت زمان پاسخ صفحه و پایداری بصری می باشد. همه ی این سه عامل گوگل در اصل به یک چیز وابسته هستند و آن سرعت صفحه است. این که صفحه شما با چه سرعتی بارگذاری می شود، چه قدر طول میکشد تا ارتباط ایجاد شود و در زمان بارگذاری شدن تا چه حد ثبات دارد.
از می 2020 هسته مرکزی گوگل، جز فاکتور های اصلی رتبه بندی گوگل قرار گرفت. بدین معنی که شما باید به آنها توجه کنید تا بتوانید در صفحه اول نتایج باشید. برای مثال اگر دو صفحه با محتویات تقریبا برابر وجود دارند، تجربیات کاربر از مدت زمان load و paint سایت، به ربات های جست و جو گر گوگل کمک میکنند تا تصمیم بگیرند کدام یک از صفحه ها باید رتبه بالاتری دریافت کنند.
در هنگام بررسی ترند های سئو با الگوریتم برت مواجه می شویم. الگوریتم برت گوگل از ML یا همان ماشین لرنینگ و پردازش زبان طبیعی استفاده کرده تا جست و جوی کاربران را دقیق تر بفهمد و متوجه شود تا کاربران دقیقا دنبال چه چیزی می گردند. این الگوریتم بیش از 70 زبان مختلف و تقریبا هر کوئری به زبان انگلیسی را پشتیبانی می کند. با آپدیت برت، ربات های جست و جوی گوگل، بیش تر محاوره ای شده اند. الگوریتم گوگل اکنون معنی هر جست و جو را درک می کند. به بیان ساده تر؛ امروزه گوگل مسائل را مانند مغز انسان درک می کند. این بدان معنی نیز هست که وبسایت هایی که ناسازگاری در محتوای خود دارند، به صورت منفی تحت تاثیر خواهند بود. اهمیتی ندارد که چه قدر محتوایشان با جزئیات یا با کیفیت باشد، اگر نتواند نیاز کاربر را برطرف کند، برت آن را نادیده می گیرد و محتوای دیگری را که رضایت کاربر را به دنبال دارد، ترجیح می دهد.
نکته ی قابل اشاره این است که برت الگوریتم جریمه ای نیست. بخشی از موتور جستجوی گوگل است که به وسیله ی درک و فهم خود مثل انسان ها، در فیلتر کردن اطلاعات مفید و قابل استفاده برای کاربران کمک می کند. بنابراین سایتی با سقوط رتبه یا تنبیه مواجه نخواهد شد. برت تنها به کسانی که بهترین نتیجه را نشان کاربر می دهند، کمک می کند، که در واقع همان چیزی است که گوگل برایش تلاش می کند. اگر محتوای شما آن چیزی که کاربر به دنبال آن است فراهم نمی کند، پس محتوای شما با برت دوستانه نخواهد بود و شما برای مدت زیادی برای کلمه ی کلید خود رتبه دریافت نخواهید کرد . به همین علت است که انتشار محتوای ارزشمندی که نیاز کاربر را برطرف کند میتواند به شما کمک کند.
هدف جستجو دقیقا همان چیزی است که کاربر هنگام نوشتن یک کلید واژه ی مشخص در گوگل به دنبال آن است . آیا آنها به دنبال پاسخ یک سوال هستند ؟ یا لیستی از گزینه ها ؟ یا یک آموزش چگونگی ؟ یا اینکه قصد خرید یک محصول را دارند و میخواهند بررسی های آن را بخوانند ؟ اهداف زیادی هستند که کاربر آنها را به قسمت نوار جستجوی گوگل می آورد. پس مهم است که اطمینان حاصل کنید محتوای شما و مقصود کلید واژه همخوانی داشته باشد .
برای مثال ، اگر کسی کلمه ی کلیدی “سئو” را در گوگل جستجو میکند، به این معنی است که میخواهد در مورد سئو بداند . اما اگر کاربر کلمه ی کلیدی “خدمات سئو” را به عنوان کلید واژه جستجو کند ، به این معنی است که به دنبال شخصی یا شرکتی برای “خدمات سئو” است . در نتیجه کلید واژه ی “سئو” یک کلید واژه ی اطلاعاتی است در حالی که کلید واژه ی “خدمات سئو” دوره اموزشی سئو یک کلید واژه ی تجاری هستند. اما بعضی کلمات کلیدی میتوانند چند هدف داشته باشند . مثلا کلمه ی کلیدی “متخصص سئو” ، شاید شخصی که آن را جستجو میکند به دنبال یک متخصص سئو برای استخدام است یا میخواهد یک متخصص سئو بشود.
همیشه قبل از اینکه روی یک محتوا شروع به کار کنید ، یک کلید واژه مربوط به آن را در گوگل جستجو کنید. این استراتژی به شما کمک خواهد کرد هدف یک کلید واژه را درک کنید تا بتوانید حتی قبل از تولید محتوا اطمینان حاصل کنید که به موفقیت دست خواهید یافت.
بیشتر از 50% جستجو ها ، جستجو های بدون کلیک هستند . این به این معنی است که بیشتر از نصف جستجو های گوگل ( که 175 بیلیون جستجو در ماه است) بدون هیچ کلیکی انجام میشود. به دلیل نتایج قدرتمند موجود در SERP – لیست های تجاری گوگل همراه با منو ها و اطلاعات مخاطبین ، قطعه های ویژه همراه با پاسخ ، سوال ها مربوط همراه با پاسخ ها و موارد دیگر – استفاده کنندگان میتوانند بدون حتی کلیک کردن روی یک نتیجه و رفتن به وب سایت موردنظر پاسخی که به آن نیاز دارند را در صفحه نتایج گوگل دریافت کنند . حتی بدون اتمام تایپ کردن کامل سوال…
اما این ، با توجه به هدف جستجو کننده وب سایت شما ، تبلیغات ، پروفایل های تجاری ، محتوای بلاگ هایی که مربوط است و آن کلید واژه ها را شامل میشود را ارائه میدهد . با توجه به پیشرفت های SERP و با وجود رقابت زیاد ، زمان گذاشتن روی “تحقیق کلمات کلیدی برای پیدا کردن کلید واژه ها” که میتواند واقعا ترافیک سایت شما را افزایش دهند و به تجارت شما سود برساند واجب است.
به همین دلیل تحقیق کلمات کلیدی خود را با صبر انجام دهید و کلید واژه ای را پیدا کنید که به راحتی برای شما افزایش رتبه و درآمد تولید کند.
محتوای عالی نقشی حیاتی را در سئو و رتبه بندی ایفا می کند، محتوای اورجینال(غیر کپی) هم برای گوگل بسیار مهم است. به بیان ساده تر، همان محتوایی که قبلا هیچ جای دیگر منتشر نشده است.
آیا شما پیراهن هم رنگ و هم شکل با پیراهنی که قبلا داشته اید میخرید؟ خیر! همین مسئله اینجا در جریان است. شاید هزاران محتوای مشابه با موضوعات یکسان در گوگل فهرست بندی شده اند. اگر شما محتوایی شبیه به محتوایی که قبلا تولید شده و رتبه دارد تولید کنید، چرا گوگل باید محتوای شما را بالاتر قرار دهد؟ چرا دیگران باید خودشان را اذیت کنند که محتوای غیر از محتوای اول را ببینند؟ به همین خاطر محتوای شما باید معتبر و مفید بوده و ارزشی به برند شما اضافه کند.
مواد اولیه ای که میتوانید با آن محتوای خاص تولید کنید شامل مطالعه ی موردی، توصیفات و شناخت مشتریان، می باشد. این کار نه تنها محتوای نایابی برای شما میسازد، بلکه این محتوا شما را در چشم گوگل و مشتریانتان، به عنوان یک برند قابل اعتماد، معرفی خواهد کرد.
طبق آمار گوگل، رقم سرسام آور 27% از افراد جمعیت جهانی از جستجوی صوتی روی تلفن های همراه استفاده می کنند. علاوه بر این، ComScore گزارش داده است که در سال 2020 بیشتر از نصف کاربران تلفن های هوشمند از تکنولوژی جستجوی صوتی استفاده می کنند.
نکته ای وجود دارد. بیشتر جستجو های انجام شده چند سیلابی و خیلی خاص هستند. کاربر ها هنگامی که از جستجوی صوتی استفاده می کنند به دنبال نتایج خاص هم میگردند. و این کاربر ها به عنوان کاربران بالقوه در نظر گرفته می شوند و احتمال بیشتری برای بالفعل شدن نسبت به بقیه ی کاربران، در آنان وجود دارد. انتظار می رود از آنجایی که بهینه کردن جستجوی صوتی در حال رشد است و افراد بیشتری با مرور زمان آن را انتخاب می کنند، این مسئله در سال 2021 نیز یک ترند باشد
مانند اکثر صنایع، هوش مصنوعی در حال تغییر دادن سئو و صنعت بازاریابی است. دلیل اهمیت هوش مصنوعی در مارکتینگ، همان شخصی سازی است که هوش مصنوعی آن را فراهم می کند. و نکته اینجاست: گوگل از هوش مصنوعی استفاده می کند تا نتایجی که جستجو کنندگان به دنبال آن هستند فراهم کند.
اما هوش مصنوعی چگونه به استراتژی سئوی شما کمک می کند؟
سال ها طول میکشد تا الگوریتم های موتور جستجو که برای رتبه بندی صفحات استفاده میشود را درک کنید و سپس استراتژی های مطابق با آن را طراحی کنید. در حالی که استفاده از متخصصان سئو می تواند در استراتژی ها، بهره برداری از هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی تحول عظیمی ایجاد کند. این مسئله بسیار کارآمد تر و قدرتمند تر در هنگام رمزگشایی الگوریتم ها و ایجاد استراتژی های مطلوب خواهد بود. چندین کمپانی مانند: HubSpot، Frase و MarketMuse وجود دارند که راه حل هایی مبتنی بر هوش مصنوعی فراهم کرده که به شرکت ها در مسیر سئو کمک میکند و در سال های پیش رو، این ابزار ها میتوانند ترند عظیمی در صنعت باشند.
یوتیوب دومین موتور جستجوی محبوب بعد از گوگل با یک بیلیون کاربر می باشد. پس اگر در بخش ویدیو فعال نیستید، زمان مناسبی برای شروع است. اما چگونه محتوای ویدیویی را برای موتور های جستجو بهینه کنیم؟ با بهینه کردن نام و توضیحات کانال خود شروع کنید. توضیحات شما نباید با کلمات کلیدی اشباع شود بلکه باید یک توضیح دوستانه و کاربر پسند در مورد این که کانال شما در چه موردی فعالیت دارد، باشد.
با اینحال، کلمات کلیدی مهم هستند. برای مثال، اگر ویدیوی خود را برای یوتیوب بهینه می کنید، می توانید از ویژگی تکمیل خودکار استفاده کنید. عنوان ویدیوی خود را تایپ کنید و سپس تعدادی موارد در کادر جستجو به شما پیشنهاد می شود. مواردی که پیشنهاد شده کلمات کلیدی مرتبط هستند که شما میتوانید برای بهینه کردن ویدیو جهت رسیدن به مجموعه ی مناسب مخاطبان استفاده کنید.
قطعه های ویژه یا همان پوزیشن صفر، در جعبه ی مستطیلی بالا صفحه ی نتایج نشان داده می شوند. این قسمت های ویژه نه تنها برای جستجو گران مفیدند، بلکه برای وبسایت ها نیز سودمند هستند. گر چند، شما نمیتوانید محتوای درون این قسمت های ویژه را برای جستجوی انجام شده انتخاب کنید؛ این ربات های الگوریتم گوگل هستند که این کار را انجام میدهند.
روش دقیقی که بتوانید صفحه ی سایت خود را در قطعات ویژه قرار دهید مشخص نیست. بازاریاب ها و متخصصین سئو از چند استراتژی استفاده میکنند که ممکن است سودمند باشد. برای مثال، برای گرفتن یک نتیجه ی ویژه، باید به چند سوال پاسخ دهید. جواب دادن به صورت لیستی و نقطه ای (محتوایی با ساختار منظم) بهتر است.
در این بخش از آموزش سئو، نقش اینفلوئنسر ها را بازگو می کنیم. اینفلوئنسر ها نقش مهمی دارند. اینفلوئنسر ها افرادی با میلیون ها دنبال کننده هستند و شما اگر کار خود را به آنها نشان دهید، به مشتریان شما تبدیل میشوند. چنین اینفلوئنسر هایی اعتماد مشتریان بالقوه ی شما را در طی سال ها به دست آورده اند و اگر آنها بخواهند از برند شما حمایت کنند، بازگشت سرمایه ی شما بسیار زیاد خواهد بود. بازاریاب ها معتقدند که بازگشت سرمایه از طریق بازاریابی اینفلوئنسرها، بهتر از دیگر روش های بازاریابی است.
اگرچه شما نیاز دارید تا هنگام انتخاب اینفلوئنسر برای تکمیل کردن استراتژی سئوی خود، کاملا ویژه عمل کنید. هر اینفلوئنسری نمیتواند به برند شما کمک کند. شما باید آنهایی را انتخاب کنید که مخاطبین درستی دارند- همان مخاطبینی که هدف شما هم هستند. اما اینفلوئنسر ها چطور سئو را تحت تاثیر قرار میدهند؟ جواب اینجاست.
بک لینک ها فاکتور مهم رتبه بندی هستند. اما تمام بک لینک ها کار نمی کنند. شما به بک لینک های با کیفیت نیاز دارید و این جاست که اینفلوئنسر ها می توانند به شما کمک کنند. با کمک یک یا چند اینفلوئنسر در طرف خود، شانس دریافت بک لینک های با کیفیت طبیعی در سایت شما بالا می رود.
اینفلوئنسر ها می دانند مخاطبینشان چه چیزی را دوست دارند یا ندارند، پس زمانی که در مورد برند شما محتوا می سازند، مخاطبینشان به آن مربوط هستند. و این محتوا خاص، ارزشمند و کمک کننده است. موتور های جستجو نسبت به محتوای شبکه ای آهسته برخورد می کنند. زمانی که یک اینفلوئنسر یک پست را به اشتراک می گذارد که ارزش اشتراک گذاری را داشته، محتوا توسط تعداد نفرات زیادی انتشار می یابد و به این شکل موتور جستجو را تحریک می کنند که رتبه ی آن صفحه را در صفحه نمایش نتایج بالاتر ببرد.
نیازی به گفتن نیست که محتوای شبکه ای همیشه به تولید حجم زیادی از موارد موجود در رسانه های اجتماعی ترافیک ارجاعی منجر می شود.
گوگل هنگام رتبه بندی، کیفیت محتوا را در نظر می گیرد. اما تنها کیفیت کافیست؟ این موارد در اصل EAT وجود دارد: تجربه و تخصص، اعتبار و قابل اعتماد بودن. برند ها آینده ی سئو هستند. سئو در حال تغییر ماهیت به سمت برند و قدرت است. هر چه قدر که برند شما معتبر تر باشد، به صورت مکرر در گوگل رتبه بندی بالاتر دریافت می کنید. و در چند ماه آینده متوجه خواهید شد. به همین دلیل باید تلاش کنید تا برای برند خود شهرت و اعتبار ایجاد کنید. به این موضوع در استراتژی سئو 2021 اولویت دهید.
همچنین در مورد برند خود آگاهی سازی ایجاد کنید تا کوئری های جستجو را افزایش دهید. کوئری های جستجو عامل پنهان رتبه بندی هستند که به شما کمک می کنند به رتبه بالاتر رفته و خودتان را به عنوان برند مورد اعتماد تثبیت کنید.
اگر در موقعیت YMYL کار می کنید (پول شما کار شما) این مسئله بیشتر نیز برای شما اهمیت خواهد یافت. همانطور که خود گوگل هم می گوید، در زمینه ی رتبه بندی سایت های YMYL و EAT جدی عمل می کند. (EAT فاکتور مستقیم رتبه بندی نیست. اما گوگل از الگوریتم هایی برای آنالیز EAT برای سایت ها استفاده می کند)
منتشر کردن خبر کسب و کارتان در انتشارات رسانه های خبری، کامل کردن اطلاعات پروفایل نویسندگان بیانگر شما(شامل صلاحیت ها و شناخت ها)، آدرس ها، اطلاعاتی در مورد تاسیس کنندگان و مدیران بالا رتبه، جوایز، اطلاعات مناسب تماس و… به شما در بهبود EATسایت شما کمک می کند. از این ترند های سئو برای کسب ترافیک در سال 2021 استفاده کنید.
به منظور جمع بندی، موارد زیر ترندهای سئو هستند که با ورود به سال 2021 باید آنها را بدانید. این آموزش سئو ها را در ذهن خود نگه دارید تا بتوانید ترافیک مرتبط خود را امسال و سال پیش رو به وبسایت خود هدایت کنید.
1.هسته مرکزی وب
2.گوگول برت (مدل زبان)
3.جست و جوی کلمات کلیدی
4.محتوای اصلی
5.جست و جوی صوتی
6.هوش مصنوعی
7.بازاریابی ویدیویی
8.قطعات ویژه
9.اینفلوئنسر سئو
10.سئو برند و E.A.T