بازاریابی هنر متقاعد سازی است. روش های بی شماری در طول سال ها به منظور جلب توجه مشتری ساخته شده اند. با پیشرفت های تکنولوژیکی فعلی و رقابت های شدید، انجام این کار سخت تر و سخت تر می شود. یکی از قدرتمندترین روش هایی که امروزه در استراتژی دیجیتال استفاده می شود، تاثیر گیمیفیکیشن در بازاریابی است.
گیمیفیکیشن فرآیند ادغام مکانیک بازی در یک پلتفرم، محصول یا خدمات برای تشویق رفتارهای مطلوب خاص است. می توان از آن در جنبه های مختلف زندگی، تجارت، یادگیری، آموزش و غیره استفاده کرد. به این دلیل که گیمیفیکیشن می تواند به تبدیل کارهای خسته کننده و ساده به تجربه ای جذاب و سرگرم کننده برای کاربران کمک کند.
فهرست مطالب
گیمیفیکیشن به معنای افزودن مکانیک بازی به محیطهای غیربازی است، مانند وبسایت، انجمن آنلاین، سیستم مدیریت یادگیری یا اینترانت کسبوکار برای افزایش مشارکت. هدف گیمیفیکیشن تعامل با مصرف کنندگان، کارمندان و شرکا برای الهام بخشیدن به همکاری، اشتراک گذاری و تعامل است.
گیمیفیکیشن با ارائه دستورالعملها و بازخوردهای فعالانه به مخاطبان از طریق مکانیک بازی و پویایی بازی اضافه شده به پلتفرمهای آنلاین کار میکند که منجر به دستیابی به اهداف و مقاصد تجاری موشن گرافیکی میشود.
گیمیفیکیشن به طور گسترده ای در بازاریابی استفاده شده است. فوربس، در سال 2013 تخمین زد که بیش از 70٪ از فهرست “شرکت های جهانی 2000” آنها در یک نظرسنجی ثبت شده است که می گوید آنها قصد دارند از گیمیفیکیشن برای اهداف بازاریابی و حفظ مشتری استفاده کنند. با توجه به آنچه گفته شد در اینجا 3 نوع اصلی بازاریابی گیمیفیکیشن آورده شده است.
Transmedia عبارت است از استفاده از یک ویژگی رسانه و گسترش آن به یک رسانه متفاوت برای گسترش مطالب یا جلب توجه بیشتر به آن. این یک بازی بود که برای جلب توجه بیشتر به اکران فیلم ساخته شد اما در نهایت به درآمد بیشتری نسبت به خود فیلم رسید.
جای تعجب نیست که 20 سال بعد صنعت بازی های ویدیویی اکنون 4 برابر بزرگتر از صنعت فیلم است. شاید به زودی شروع به دیدن تبلیغات بازی های ویدیویی در فیلم ها کنیم.
برندسازی در ساده ترین شکل خود شامل تبلیغات درون بازی برای محصولات و خدمات واقعی است. این میتواند شبیه پیامها، تصاویر یا ویدیوهایی باشد که یک برند، محصول یا خدمات را در دنیای بازیهای ویدیویی تبلیغ میکنند. یکی از محبوبترین بازیهای تیراندازی در تاریخ، Counter-Strike به تبلیغکنندگان این امکان را داد که در سال 2006 در میان فیلمهای دیگر، پوسترهای فیلم را روی دیوارهای خود بازی تبلیغ کنند.
جدیدترین نمونه برندسازی تسلا از Player Unknown’s Battlegrounds) PUBG) به عنوان پلتفرمی برای بازاریابی خودروهای خود استفاده می کند. PUBG یکی از پربازیگر ترین و پربیننده ترین بازی های ویدیویی (Twitch) در حال حاضر در جهان است. تسلا از جولای 2020 اتومبیل های خود را به عنوان وسایل نقلیه قابل رانندگی برای بازیکنان در بازی قرار داد. اگر بازاریابی به معنای «بودن در جایی است که توجه است» ممکن است تسلا به عنوان بهترین کمپین بازاریابی بازی های ویدیویی در تمام دوران در تاریخ ثبت شود.
Advergames بازیهای ویدیویی آنلاینی هستند که یک نام تجاری، محصول یا پیام بازاریابی خاص را با ادغام آن در قالب بازی، که صریحاً برای اهداف تبلیغاتی ایجاد شده است، تبلیغ میکنند. بازیهای تبلیغاتی اغلب برای پشتیبانی از رسانههای دیگر سفارش داده میشوند، نه جایگزینی آنها. ایده این است که هر چه تعامل بیشتر با ویژگی از طریق شکل بازی، قویتر باشد به تداعیهای بهتری منجر میشود.
ثابت شده است که بازیهای تبلیغاتی سطوح بالاتری از تعامل و رستگاری را نسبت به تبلیغات سنتیتر دریافت میکنند.
مکانیک پشت گیمیفیکیشن محرک ها هستند. دو نوع انگیزه اصلی وجود دارد: بیرونی و درونی. انگیزه های بیرونی چیزی است که ما با آن آشنا هستیم، مانند جوایز و جوایزی که می توانیم پس از برنده شدن در بازی دریافت کنیم. از سوی دیگر، محرکهای درونی، انگیزه یا انگیزه درونی برای درگیر شدن برای رضایت در حین بازی یا احساس موفقیت هستند.
این ویژگی موشن گرافیک می تواند ارائه پاداش به مشتریانی باشد که وظیفه مورد نظر ما را انجام داده اند. این کارها می توانند به سادگی لایک کردن یک صفحه تا نوشتن یک پست بررسی برای محصولاتی که خریداری کرده اید باشد. جوایز می تواند از امتیاز، کوپن تخفیف گرفته تا ارسال رایگان و سایر مزایا متغیر باشد. می تواند به شکل ارز مجازی و همچنین مانند ارزهای موجود در بازار (امتیازهای LINE، سکه های Shopee) یا مزایای درون برنامه ای مانند موارد تزئینی باشد.
نوار پیشرفت روشی ظریفتر برای هدایت مشتریان در تکمیل سفارش فرآیندهای مشتریان است. این مکانیک با حس موفقیت انسان بازی می کند. حس رقابت جزء ذاتی همه انسان هاست و همچنین یکی از جنبه های مهم گیمیفیکیشن است.
عمومی کردن سطح پیشرفت، نشانهای موفقیت یا دستاوردها، مانند تابلوهای امتیازات، افراد را به رقابت و انگیزه کسب درآمد بیشتر ترغیب میکند. با جنبه باخت بیزاری انسان بازی می کند. ما برای از دست دادن آنچه که داریم می ترسیم. بنابراین وقتی به جایگاه بالاتری در جدول امتیازات دست یافتیم، انگیزه ای برای حفظ موقعیت خواهیم داشت.
گیمیفیکیشن تاریخچه طولانی و غنی دارد. و از زمانی که اصطلاح «گیمیفیکیشن» در سال 2002 متولد شد، ما فقط شاهد محبوبیت بیشتر و بیشتر آن بوده ایم. در نتیجه، اکنون یک ابزار مفید در صنایع و تنظیمات مختلف است. درک گیمیفیکیشن بسیار ساده تر است اگر نمونه هایی از آن را در عمل ببینید. به این ترتیب، در ادامه قصد داریم برخی از نمونه های مورد علاقه خود از گیمیفیکیشن را در تنظیمات مختلف بررسی کنیم. این نمونه های گیمیفیکیشن عبارتند از:
گیمیفیکیشن انواع و اشکال مختلفی دارد که در اینجا می خواهیم به بررسی آن بپردازیم.
یکی از رایج ترین انواع گیمیفیکیشن، برنامه های وفاداری است زیرا می تواند به افزایش وفاداری به برند و دفعات خرید از مشتری کمک کند. برنامه وفاداری جایی است که می توان از طریق هر خرید امتیاز جمع آوری کرد که بعداً می تواند برای پاداش بازخرید شود.
این می تواند خریدهای تکراری و وفاداری به برند و همچنین افزایش احساس ارزش را برای خود مشتری تشویق کند. به مدیریت ارتباط با مشتری علاقه دارید؟
دومین مثال از گیمیفیکیشن، برنامه های ارجاع هستند. این به برند شما کمک میکند تا طرفدارانی برای معرفی برند و جذب مشتری پیدا کند. مدافعان نیز در ازای دعوت از افراد دیگر برای پیوستن، چیزی دریافت خواهند کرد. بنابراین، این یک موقعیت برد-برد هم برای برند و هم برای مشتریان است. برخی از نمونه ها تیک تاک و Airbnb هستند.
برای TikTok، فقط واداشتن سایر افراد به ثبت نام، شرط بازخرید پاداش را برآورده می کند، در حالی که برای Airbnb، افراد دیگر باید ثبت نام کرده و رزرو کنند تا شرایط پاداش را برآورده کنند.
آخرین مثال یک بازی درون برنامه ای است. ایجاد و پیاده سازی آن بسیار عمیق تر و سخت تر است. اما می تواند بسیار بیشتر از نمونه های ذکر شده قبلی انجام گیرد. یک مثال را می توان در Lazada، یک پلتفرم تجارت الکترونیک، با یک بازی جانبی مشاهده کرد که به کاربران اجازه می دهد در ازای سکه هایی که می توانند برای جوایز مختلف بازخرید شوند، از مزرعه مراقبت کنند.
تاثیر گیمیفیکیشن در بازاریابی به منظور ایجاد تعامل برای تأثیرگذاری بر نتایج کسب و کار است. وقتی مردم در ابتکار بازی سازی شما مشارکت می کنند و درگیر آن می شوند، بهترین راه برای تعامل با کسب و کار، محصولات، خدمات و برند شما را یاد می گیرند.
ارزش تجاری و تاثیر گیمیفیکیشن در بازاریابی به شرکت کننده ختم نمی شود. تعامل با مکانیک بازی داده های روشنگری را ارائه می دهد که می تواند بر کمپین های بازاریابی، استفاده از پلت فرم و اهداف عملکرد تأثیر بگذارد. هر تعامل کارمند یا مشتری، درک بهتری از اینکه یک شرکتکننده زمان خود را در کجا میگذراند و به انجام چه فعالیتهایی مشغول است مرتبط می شود.
تاثیر گیمیفیکیشن در بازاریابی در محل کار وقتی به صورت استراتژیک انجام شود، می تواند به بهبود نتایج کسب و کار به طرق مختلف کمک کند، که عبارتند از:
به طور کلی، تاثیر گیمیفیکیشن در بازاریابی و محل کار می تواند باعث افزایش انگیزه کارکنان شود. با این حال، یک پلتفرم گیمیفیکیشن سازمانی مانند Bunchball Nitro BI WORLDWIDE میتواند مزایای پنهان دیگری را نیز آشکار کند. این مزایا شامل یافتن قویترین مشوقها، آشکار کردن ترجیحات کارکنان، روشن کردن ارتباطات در محل کار و کمک به تبدیل کسبوکارتان به یک سازمان چابک است.
بازار گیمیفیکیشن 27.4 درصد در حال رشد است و شناخت کارمندان عامل اصلی محرک است. این بدان معنی است که رقبای شما در حال استفاده از گیمیفیکیشن در فرآیندهای خود هستند (و فرهنگ شرکتی جذابی ایجاد می کنند) و شما نیز باید انجام دهید. اگر رقبای شما رویههای خود را بازی میکنند، نه تنها مکان لذتبخشتری برای کار ایجاد میکنند، بلکه به طور غیرمستقیم تجربه لذتبخشتری را برای مشتریان خود ایجاد میکنند.
در اینجا برخی از دلایل اصلی که چرا کارمندان و مشتریان بالقوه شما به گیمیفیکیشن برای تجارت نیاز دارند آورده شده است:
تقریباً 60 درصد از شرکت ها در تعیین نقاط عطف قابل دستیابی برای حضور کارکنان ناکام هستند. این بدان معناست که کارمندان جدید شما از همان ابتدا تقریباً محکوم به فنا هستند. اگر اهدافی را تعیین نمی کنید و کارمندان جدید را پیگیری نمی کنید، چگونه می توانید از عملکرد آنها، احساس آنها و نحوه آموزش آنها مطلع شوید؟
یکی از راههای عالی برای مبارزه با این مشکل، استفاده از گیمیفیکیشن برای آموزش کسبوکار و ورود به سیستم است. انجام این کار می تواند احتمال حفظ کارمندان را افزایش دهد و همچنین اطمینان حاصل کند که آنها آموزش های مورد نیاز خود را دریافت می کنند و به اهدافی که برای آنها تعیین کرده اید دست می یابند.
به سفر مشتری نیز فکر کنید. سرنخ های خود را از کجا می یابید و چگونه آنها را در فرآیند یادگیری کسب و کار خود و در نهایت تبدیل شدن به مشتری راهنمایی می کنید؟
همچنین میتوانید با فراهم کردن مکانی برای اشتراکگذاری بردها و دستاوردهای مشتریان در طول مسیر، گیمیفیکیشن را به فرآیند ورود مشتری اضافه کنید.
هر صاحب کسب و کاری از کارکنانش می خواهد که سریعتر کار کنند و در عین حال کار را به درستی انجام دهند. کلمه کلیدی در اینجا “کارایی” است. افزودن عناصر بازی به فرآیندهای روزمره باعث می شود روز کاری سریعتر سپری شود و در نتیجه بهره وری بالاتری داشته باشد.
در اینصورت وقتی کارمندان شما درگیر کاری هستند که انجام می دهند، احتمال اینکه آنها یک کار را به موقع انجام دهند بسیار بیشتر است.
تقریباً 36 درصد از کارمندان در ایالات متحده فعال و درگیر کار و محل کار خود هستند. این بدان معناست که 64 درصد از مردم دیگر مشغول کار نیستند. اگر کارمندان شما مشتاق به کار نیستند، همیشه تقصیر آنها نیست. گاهی اوقات مدیریت و فرهنگ شرکت مقصر است.
وظیفه شما بهعنوان صاحب کسبوکار این است که شرایط کاری بهینه را برای کارمندان خود فراهم کنید، و اگر آنها درگیر کاری نیستند یا علاقهای به کاری که انجام میدهند ندارند، باید کاری در مورد آن انجام دهید. گیمیفیکیشن یک راه ساده اما موثر برای بهبود این امر است. با افزودن عناصر بازی به کارهای روزمره، این پتانسیل را دارید که عوامل را در جهت درست تغییر دهید.
تاثیر گیمیفیکیشن در بازاریابی کسب و کار، فرآیندهای روزمره را انجام می دهد و با استفاده از عناصر بازی مانند، آنها را سرگرم کننده می کند. این عناصر می توانند هم برای کارکنان داخلی و هم برای مشتریان خارج از کسب و کار اعمال شوند.
راههای مختلفی وجود دارد که میتوانید برای این کار انجام دهید، مانند ارائه پاداش، برگزاری مسابقات، نگهداشتن تابلوهای امتیازات و میزبانی بازیهای واقعی.
تاثیر گیمیفیکیشن در بازاریابی راهی عالی برای افزایش بهره وری و درگیر نگه داشتن کارمندان است. شما می توانید شروع به معرفی گیمیفیکیشن در هر جنبه ای از کسب و کار خود کنید، از ورود به سیستم گرفته تا آموزش و حتی تعیین هدف.
هر صاحب کسبوکاری میخواهد که کارمندانش خوشحال و راضی باشند، و افزودن عناصر گیمیفیکیشن به فعالیتهای پیش پا افتاده یکی از راههای عالی برای بهبود کیفیت زندگی کارکنانی است که به شما کمک زیادی میکنند. ما آماده پاسخگویی به تمامی سوالات شما در این زمینه با شماره 02128427304 هستیم. با ما در ارتباط باشید.
آگاهسازیها