آموزش بازاریابی محتوا و استراتژی محتوا در 9 مرحله

یک فروشگاه آنلاین لوازم ورزشی راه اندازی کرده‌اید. برای فروش و جذب مخاطب دو راه پیش روی خود می‌بینید. اول این که شروع به تولید محتوای جذاب ‌کنید بدون در نظر گرفتن مخاطب هدف خاصی و به عنوان راه حل دوم در رابطه با رقبا و مشتریان خود تحقیق کنید و سپس مسیر مشخصی را برای تولید محتوا تعیین کنید و در همان مسیر قدم برمی دارید.

کدام یک از دو راه حل بالا درست است؟ قطعا راه حل دوم. تولید محتوا بدون داشتن استراتژی مشخص فقط هدر دادن منابع مالی است.

 

چرا باید برای بازاریابی محتوایی یک استراتژی داشته باشیم؟

4 سال دیگر کسب و کار شما چه موقعیتی دارد؟ برای پاسخ به این سوال باید یک استراتژی مشخص برای بازاریابی محتوایی کسب و کار خود مشخص کرده باشید. با کمک استراتژی بازاریابی دقیقا مشخص می‌کنید برای رسیدن به هدف خود از چه مسیری باید استفاده کنید.

در واقع استراتژی محتوا برای مشخص کردن این است که چه نوع محتوایی را برای رسیدن به چه نتیجه ای تولید کنیم. برای مثال مشخص کنیم که در طول این ماه 4 محتوای ویدیویی و 6 محتوای متنی با موضوعات از قبل مشخص شده را تهیه کنیم تا بتوانیم رتبه 1 گوگل در کلمات کلیدی مشخصی را بدست آوریم.

 

چگونه یک استراتژی بازاریابی محتوا بنویسیم؟

یک استراتژی بازاریابی محتوا چارچوبی را برای همه موارد فراهم می کند. به‌علاوه، هنگامی که یک استراتژی در اختیار دارید، می‌توانید از داده‌ها برای اطمینان از کارآمدی آن استفاده کنید. بازاریابی محتوا بخش های مختلفی را در بر می گیرد. تیم های فروش می توانند از برگه های محصول و مطالعات موردی برای پرورش رهبران خود استفاده کنند در حالی که تیم بازاریابی می تواند از خبرنامه ها برای دستیابی به مشتریان جدید استفاده کند.

 

1- هدف خود را مشخص کنید:

هدف شما از تولید محتوا چیست؟ آیا انتظار رشد مخاطب دارید؟ آیا به دنبال ایجاد یک برند در کسب و کار خود هستید؟

اگر می‌خواهید بین انبوهی از دادهای موجود گم نشوید باید از چراغ راهی به نام هدف استفاده کند. با مشخص بودن هدف می‌تواند قدم‌های بعدی را محکم و استوار برداشت و در مسیر مشخص شده‌ای ماند.

شما به عنوان صاحب یک فروشگاه لوازم ورزشی که جذب مخاطب جدید و افزایش ترافیک را از طریق موتور جستجو به عنوان هدف خود انتخاب کرده‌اید. باید برای رسیدن به این هدف شروع به تولید محتوایی کنید که منجر به جذب مخاطب جدید شود.

در رابطه با انتخاب هدف باید به این نکته توجه کنید که هدف باید مشخص، قابل اندازه گیری، مناسب، در دسترس و زمان دار باشد.

 

2- محتوای خود را بررسی کنید:

بررسی کنید تا مشخص شود روند تولید محتوا برای کسب و کار شما به چه صورت بوده است. می‌توانید از گوگل آنالیکتیک برای این کار استفاده کنید. اما نکات مهمی که حتماً باید در بررسی خود به آنها توجه داشته باشید را می‌توان نرخ پرش، مدت زمان سپری شده در هر صفحه و تعداد بازدیدهای هر صفحه دانست. با کمک این بررسی می‌توانید مشخص کنید که سایت شما در چه کلمات کلیدی دارای رتبه است و حال باید روی چه کلمات دیگری باید وقت بیشتری گذاشته و یا کدام کلمات برای کسب و کار ما بیشترین جذب مخاطب را دارد.

 

3- دسته بندی محتوای بررسی شده:

در ادامه محتوای خود را بر اساس روش های مختلفی که در ادامه گفته می شود دسته بندی کنید.

 

4- لحن محتوا:

محتوا ها را بر اساس لحن و آهنگ آنها دسته بندی کنید. آیا محتوای شما بامزه است؟ آیا محتوایی آموزشی تولید کرده اید؟

سعی کنید تمام محتوای موجود را از نظر لحن دسته بندی کنید. بهتر است دسته بندی های مختلفی را ایجاد کنید. مثلا محتواهایی که با لحن طنز تولید شده در یک دسته بندی قرار دهید. محتواهایی که دارای لحن جدی و آموزشی هستند هم در دسته بندی ویژه خود قرار بگیرد.

 

5- موضوعات محتوا:

محتوای خود را از نظر موضوع دسته بندی کنید. این کار به شما کمک می کند تا شناخت بهتری از مخاطبتان بدست آورید.مثلا با بررسی محتوا مشخص می شود که محتواهای با لحن طنز که تولید کرده اید منجر به افزایش ترافیک ورودی به سایت شما شده است در نتیجه اقدام به تولید محتواهای طنز بیشتری می کنید.

مشاوره رایگان


شماره تماس خود را وارد کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند.

    6- طول محتوا:

    دسته بندی محتوا از نظر تعداد کلمات و طولانی بودن می تواند مشخص کند مخاطبین شما بیشتر علاقمند چه محتوایی هستند بلند و طولانی یا کوتاه و نکته وار. کدام یک بیشتر به اشتراک گذاشته می شود؟ پاسخ این سوال می تواند مشخص کند چه محتواهایی با چه اندازه ای تولید کنید. وقتی در مورد طول ایده‌آل محتوای منحصر به فرد سئو فکر می‌کنید، آیا باید هدف کوتاه و شیرین را داشته باشید یا رویکرد فوق‌العاده را انتخاب کنید؟

     

    7- ویژگی ها:

    با مشخص کردن ویژگی های محتوا می توان از ویژگی های مورد علاقه کاربران بیشتر از قبل استفاده کرد. در این مرحله می توانید محتوا را بر اساس اینکه ایا بهینه شده یا نه و این که چه ویژگی هایی در تولید آن رعایت شده دسته بندی کرد.

     

    8- تعیین ویژگی های محتوا:

    بعد از بررسی محتوا می توانید موارد ویژگیهای موفقیت هر محتوا را مشخص کنید برای مثال محتواهایی که بیشتر در شبکه های اجتماعی اشتراک گذاری شده اند به شما کمک  می کنند تا بفهمید  که چگونه محتوایی تولید کنید که بیشتر به اشتراک گذاشته  شود . با بررسی محتوا می توانید مشخص کنید که کدام محتوا باعث جذب مخاطب برای شما شده است و چه ویژگی هایی داشته تا در محتواهای بعدی هم از آن استفاده کنید.

     

    9- الگوهای موفقیت:

    حال وقت آن رسیده تا با بررسی موارد قبلی الگوهایی را برای رسیدن به موفقیت در تولید محتوا پیدا کنید و در محتواهای جدید خود از این الگوها استفاده کنید. در این مرحله می توانید از اکسل به عنوان ابزاری در تحلیل داده ها استفاده کنید. به راحتی با کمک امکانات موجود در اکسل موارد مشخص شده در محتواها را بررسی کرده و با تحلیل آنها الگوهای موفقیت خود را مشخص کنید.

     

    شخصیت برندی برای خود مشخص کنید و لحنتان را با آن هماهنگ کنید:

     در این مرحله لازم است استراتژی را که برای بازاریابی محتوای خود در نظر گرفته‌اید را مستند کنید. این برگه می‌تواند دستورالعملی باشد تا همه چیز را برای تولید کنندگان محتوای وب سایت مشخص می‌کند. حتی نگارش صحیح مطالب و محتواها را نیز می‌تواند مشخص کند.

    اما نکته‌ای باید هنگام نوشتن استراتژی بازاریابی محتوایی به آن دقت داشته باشید این است این سند باید همچون دفترچه راهنمایی باشد که هر کسی بتواند آن را در زمان کم و به سهولت مطالعه کند.

    سوالات متداول

    1تولید محتوا برای سایت چیست؟

    تولید محتوا برای سایت شامل: موشن گرافیک، متن، عکس، صدا و ... است که کارشناسان تولید محتوا در سایت قرار می دهند.

    2چه کسب و کارهایی به تولید محتوا نیاز دارند؟

    تقریبا تمام کسب و کارها برای اینکه به خوبی دیده شوند، به خوبی از طرف مردم پذیرفته شوند، نیاز به تولید محتوا دارند. اما کسب و کارهای اینترنتی وابستگی شدیدتری به تولید محتوای خوب دارند.

    3آیا بین سئو و بهینه سازی سایت و محتوا ارتباطی وجود دارد؟

    بله، حتما شنیده اید که گوگل می گوید: محتوا پادشاه است. گوگل میگردد و بهترین محتواها را پیدا میکند و برای جستجوگران به نمایش می گذارد. پس برای سئوی خوب حتما به محتوای خوب نیز نیاز است.